Prežitkový Workshop
Spln v býkovi
Poď sa spolu so mnou naladiť na aktuálny rytmus Luny.
Dnes, 25. októbra, máme najkrajší deň nášho života.
Tak užívajme, milí moji!
Z dvadsaťpäťky sme dostali darom:
Výzvou je
Viac o energiách dňa z numerologického pohľadu (daroch, poslaní a ceste) nájdete na Instagrame v príbehoch / stories.
Mužské meno Aurel má latinský pôvod a v preklade znamená „zlatý“, „zlatučký“. Aurelovia sú trpezliví, opatrní a majú pokojné reakcie.
Jednou z najvýraznejších čŕt Aurelov je aktívnosť. Priťahuje ich štúdium jazykov a mnohých láka vedecký výskum. Sú schopní vynaložiť kvôli kariére nemalé úsilie.
Súkromný život Aurelov je zložitý, lebo ťažko vyjadrujú svoje pocity. Nechodia často medzi ľudí, uprednostňujú život v kruhu svojej rodiny.
Svetový deň cestovín.
Svetový deň cestovín sa pripomína od roku 1998. V tento deň roku 1995 sa v Ríme konal prvý svetový kongres o cestovinách, na ktorom založili International Pasta Organisation.
Deň je oslavou cestovín ako potraviny spotrebovanej v rôznych kuchyniach na celom svete. Cieľom je podpora významu cestovín v strave a poukázanie na jej gastronomickú všestrannosť a nutričnú hodnotu.
Umelec, maliar, sochár a významná osobnosť 20. Storočia. Bol spoluzakladateľ kubizmu.
Žil takmer celý život vo Francúzsku. Jeho otec bol José Ruiz y Blasco; jeho matka María Picasso y López. V mladosti sa podpisoval ako Ruiz Blasco po svojom otcovi, ale približne od roku 1901 začal používať meno svojej matky.
Od roku 1909 sa Picasso spoločne s Francúzom Georgom Braquetom zameriava na nový výtvarný umelecký smer – kubizmus.
Ako prvé kubistické dielo sa považuje obraz Avignonské slečny z roku 1907. Tváre osôb na maľbe sú zobrazené z oboch strán súčasne. Jeho diela za začali stávať čoraz abstraktnejšie.
Keďže máme ten deň cestovín, dnes priprav na večeru cestoviny. Je to rýchle a výživné jedlo. Odvaríš cestovinu, dáš posýpku alebo omáčku a hotovo.
Posýpkou môže byť strúhaný syr, rozmrvená bryndza, opečená cibuľka alebo iná zelenina, smažené tofu…čo chladnička dá.
Ako omáčku vieš použiť aj „obyčajný“ kečup, pesto, alebo zvrtni rýchlu syrovú, či paradajkovú…kým sa cestoviny odvaria.
Zdravé, nové, netradičné…
Pokiaľ použiješ cestoviny vyrobené zo strukovinovej múky, telu dodajú bielkoviny (namiesto cukrov a lepku z pšeničných cestovín).
Dnes už dostať celkom bežne šošovicové, hrachové, cícerové… a sú mňam. Ak si na ne ešte nenarazila v obchode, tak ja nakupujem v DM alebo Lídli.
Cestoviny sa v podstate dajú vyrobiť z akejkoľvek múky – strukovinovej, orechovej, obilninovej. A kľudne aj z netradičných obilním ako je pohánka alebo proso.
Vo výkonnom mixéri rozmixujte na múku, zmiešajte s vodou a už len vytvoriť taký tvar cestovín, aké chceme …. vyskúšajte. Základný postup na výrobu cestovín je v tomto videu:
Milí moji, viac inšpirácie a každodenné vedenie smerom k láske, šťastiu, hojnosti nájdete v školičke. Držím vám miesto v prvej lavici ?
S láskou
Miriam
V škole hrou pre dospelákov sa naučíte veci, ktoré vás v škole NEnaučili a potrebujete ich pre šťastný život. Celý rok 2024 ideme v školičke tému hojnosť a prosperita.
Aby ste aj vy žili v takej hojnosti všetkého druhu, akú si len viete predstaviť. Do Školy hojnosti tadiaľto
Čo o nej hovoria tí, čo už vyskúšali jej účinky?
Samé príjemnosti ?
“Ďakujem Ti veľmi pekne za vedenie, za to ako mi s citom pomáhaš odhaľovať, čo potrebujem poliečiť v sebe. Už som bola na tejto ceste, takto s vedením mi to ide ľahšie. Sama som sa strácala a veľakrát som nevedela spracovať to ťažké, čo som nachádzala a vzdala som to, v obave, že ma to bude príliš bolieť a nezvládnem to.”
Janka V.